Executive management styrer virksomheden til daglig

 

Executive management (foto: se-institute.dk)
Executive management (foto: se-institute.dk)

Det er svært at drive en virksomhed i dag. Konkurrencen er massiv, fordi den er blevet global. Verden er globaliseret, og markedet bliver stadig mere og mere liberalt. Det kan både være fordelagtigt for det enkelte individ, men det kan også gøre det svært for den enkelte virksomhed.

Mens den enkelte virksomhed skal følge med resten af verden, skal virksomheden også forsøge at gå forrest. Og mens virksomheden går forrest, skal resten af verden forsøge af følge med. Det skaber et konstant kapløb, hvor der hverken er plads til fejl eller stilstand.

Her spiller ledelsen en enorm rolle. Forandring er nemlig ikke kun kærkomment, det er også en nødvendighed. Det skal ledelsen være bevidst om, for ellers bliver det hurtigt svært at følge med den globale konkurrence. Og hvis først virksomheden sakker bagud, kan det være svært at indhente konkurrenterne igen.

Executive management skal have fingeren på pulsen

Den globale konkurrence stiller høje krav til de virksomheder, der ønsker at overleve. Der er ikke nogen, der kan overleve ved at ignorere den konstante udvikling. Det gælder med andre ord om at have fingeren på pulsen. I direktionen – som styrer virksomheden til daglig – skal man følge med i den udvikling.

På den måde kan man holde sin egen virksomhed opdateret, så den ikke sakker bagud. Det er endnu bedre, hvis man kan bruge udviklingen til at skabe noget nyt. Det kræver naturligvis en del kreativitet og nytænkning, men det er muligt.

Det kan ske, hvis man lægger kræfter i det og går strategisk til værks. Hvis man ved, hvad man vil, og hvor man vil hen, kan man nemmere og bedre arbejde målrettet mod det. På den måde bliver chancerne for, at det lykkedes, også større.  Det gælder med andre ord om at skabe en bevidsthed og følge den.

Læs mere om executive management her

Se mere her:

Executive Management henvender sig til den kvalitetsbevidste topleder

Med en uddannelse i executive management kan du bringe dig selv i front

Share

One thought to “Executive management styrer virksomheden til daglig”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *